Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Sri lakan beef curry

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

1 kg oksetykkam i tern a 3x3 cm
2 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver
2 tsk. stødt koriander
7 stk. nelliker
1 tsk. let ristet bukkehornsfrø
4 stk. kardemommekapsler
5 cm af en kanelstang
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. friskkværnet sort peber
1 tsk. salt
10 cm pandanusblade
4 cm frisk finthakket ingefær
lidt kokosolie til stegning
1 stk. stort finthakket løg
4 fed finthakket hvidløg
20 stk. karryblade
2 stk. tomater i grove tern
1 l vand eller bouillon
1 stk. srilankansk karry blend til kød
srilankansk ristet karrypulver

Karry blend til kød
5 stk. tørrede røde chili
5 g korianderfrø
0.5 tsk. fennikelfrø
0.5 tsk. spidskommenfrø
0.75 tsk. bukkehornsfrø
1 stk. nellike
1 stk. kardemomme
1 cm kanel
1 cm pandanusblad
2 cm citrongræs
5 stk. karryblade
0.25 tsk. sennepsfrø
0.25 tsk. gurkemeje

Ristet karry
2 spsk. almindelige hvide ris
8 spsk. korianderfrø
4 spsk. spidskommenfrø
4 spsk. fennikelfrø
7 cm af kanelstang
1 tsk. bukkehornsfrø
2 tsk. sorte peberkorn
2 tsk. mørke sennepsfrø
2 tsk. gurkemejepulver
8 stk. kardemommekapsler
8 stk. nelliker
15 stk. karryblade
10 stk. pandanusblade (kan undlades)

Fremgangsmåde

Kødet vendes sammen med krydderierne, pandanusblade og ingefær i en skål.
I en passende størrelse gryde varmes olien op og løg, hvidløg og karryblade sauteres i 2-3 minutter til klare men ikke brunede.

Skru op for varmen og tilsæt kødet sammen med krydderierne.
Brun det hele godt i 3-4 minutter og sørg for at vende grundigt så alle sider er ensartet brunet.
Dæk med vand/bouillon til kødet akkurat er dækket og tilsæt tomater samt salt.
Skru lidt ned for varmen og lad retten simre til kødet er dejligt mørt og saucen medium tyk.
Smag til med salt.

Serveres med frisk dampet ris.
Karry blend til kød: Rist hver enkelte ingrediens på nær gurkemeje, på en pande over medium varme.
Ryst og vend dem jævnligt så de får en ensartet ristning og farve.

Når de er brunede, ristede og dufter himmelsk afkøles blandingen og kværnes, mortes eller blendes til pulver sammen med gurkemejen.
Opbevares køligt og mørkt i et tæt lukket glas.
Ristet karry: Rist hver enkelte krydderi på nær gurkemeje, på en pande over medium varme.
Ryst og vend dem jævnligt så de får en ensartet ristning og farve.

Når de er brunede og ristede og dufter himmelsk afkøles blandingen og kværnes, mortes eller blendes til pulver sammen med gurkemejen.
Opbevares køligt og mørkt i et tæt lukket.