Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Sri Lankan Dhal curry

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

200 g røde linser
1 stk. løg
3 fed hvidløg
6 stk. karryblade
1 stk. kanel 5 cm
0.5 tsk. gurkemeje
3 stk. kardemommekapsler
1.5 stk. friske grønne chili skåret i ringe
1 dl kokosmælk
salt

Fremgangsmåde

Sæt en kasserolle over varmen med lidt olie.
Sautér karryblade, løg og hvidløg til de er let gyldne.
Tilsæt røde linser, kanel, gurkemeje og kardemomme, og vend det godt sammen.
Tilsæt vand, så det dækker plus 2 cm. samt lidt salt.
Skru ned for varmen, og lad det simre i 10 -15 min.
Hæld kokosmælken ved, og lad simre til linserne er møre.
Smag til med salt, og tilsæt den friske chili.

Retten serveres med ris!