Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Sri Lankan Rice and Curry

National Dish of Sri Lanka
 Rice and Curry

 

 

 

Ingredienser

1 stk. kylling
3 spsk. ristet karrypulver
1.5 tsk. chilipulver
1 spsk. lys eddike
2 stk. løg skåret i tern
4 fed knust hvidløg
5 cm fintskåret frisk ingefær
3 stk. friske tomater i grove tern
7 stk. karryblade
pandan blade
0.5 stilk stang frisk citrongræs
3.5 stk. kardemommekapsler
3 stk. nellike
1 stk. lille kanelstang
2.5 dl kokosmælk
olie til stegning
salt

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i otte stykker med ben på.
Marinér kyllingen i mindst 30 minutter med ristet karrypulver, chilipulver, lidt salt & eddike.
I en tykbundet gryde sautéres løg, hvidløg og ingefær i lidt olie.
Tilsæt karryblade, citrongræs, kardemomme, nelliker, kanelstang, pandan blade og kyllingestykkerne.
Lad det sautére i 4-5 min.
Læg tomaterne ved, krydr med salt, og tilsæt vand så det næsten dækker.
Læg låg på gryden, og skru ned for blusset.
Lad retten simre indtil kyllingen er mør i ca. 30 min.
Tilsæt kokosmælk, og lad simre yderligere 5 min.

Smag til med salt og servér.
Retten serveres med ris!