Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter |
|
Beskrivelse |
|
|
|
4 spsk. planteolie
1 stk. finthakket løg
170 gram ærter
1 spsk. fintrevet ingefær
1 stk. finthakket grøn chili
3 spsk. finthakket, frisk koriander
3 spsk. vand
250 gram kartofler
1 1/2 tsk. salt
1 tsk. koriander
1 tsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
1/4 tsk. cayennepeber
2 spsk. citronsaft
230 gram hvedemel
3 spsk. olie
Evt.4-5 spsk. vand
Brun løgene i olien. Tilsæt ærter, ingefær, chili, koriander og rør
rundt.
Tilsæt vand og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt kartoflerne, der er
skåret i tern på 1 cm.
Tilsæt salt, koriander, garam masala, spidskommen og cayennepeber. Bland det
godt, mens der røres.
Tilsæt citron og lad det køle af til stuetemperatur.
Bland mel, salt og olie med fingrene, evt. noget vand.
Ælt den til en stiv dej i 7-8 minutter og lad den hvile i en plasticpose i 1/2
time.
Del dejen i 8 dele.
Tag en klump på størrelse med en valnød og rul den ud til en oval bund på 17 cm.
Del den i to med en skarp kniv.
Dyp fingeren i noget vand og lav en søm i den ene halvdel.
Lav en hulning og kom to toppede spsk. fyld i
.
Luk samosaen med noget vand.
Den trykkes sammen, og kanten rifles.
De koges langsomt i en wok eller lignende i 7-10 minutter, mens de vendes, til
de er gyldenbrune.