Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Peshawar-curry med krydrede basmatiris

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Curry
4 spsk olivenolie
2 1/2 cm kanelstang
5 grønne kardemommekapsler, frøene knust
5 nelliker
2 laurbærblade
700 g oksekød i tern (eller lam, hvis det skal være helt efter bogen)
1 stort løg, finthakket
2 tsk ingefærpasta
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk tomatpure
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk korianderfrø, stødt
1 tsk spidskommen
125 g græsk yoghurt
2 tsk majsmel
1 tsk chilipulver
1 1/2 dl lunken vand
2 spsk frisk koriander, grofthakket

Ris
225 g basmatiris
30 g ghee (fås i asiatiske supermarkeder)
5 grønne kardemommekapsler, frøene knust
5 nelliker
2 laurbærblade
1/2 kanelstang
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk sennepskorn
4 1/2 dl vand
2 spsk frisk koriander, grofthakket

Fremgangsmåde

Curry
Varm olien op i en gryde ved svag varme og tilsæt kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade.
Lad dem stege lidt i 25–30 sekunder og tilsæt derefter kødet, skru op til jævn varme og svits kødet til det er brunet og al væden er væk.

Tilsæt løg og hvidløg sammen med ingefær, steg videre under konstant omrøring, og tilsæt derefter tomatpure, gurkemeje, korianderfrø og spidskommen.
Steg videre i 3–4 minutter.

Pisk yoghurt med majsmel og chilipulver og kom det ned til kødet.
Skru ned for varmen, tilsæt vandet, og lad det hele simre i 50 minutter – rør lidt i det fra tid til anden, så saucen ikke lægger sig i bunden og branker.

Rør den friske koriander i til sidst, og server sammen med risene.

Ris
Skyl riskornene og læg dem i blød i 30 minutter. Lad dem derefter dryppe godt af.

Smelt ghee ved høj varme i en kasserolle, tilsæt alle krydderierne (stød dem grundigt i en morter) og steg dem i 30 sekunder.
Tilsæt risene og rør rundt, så alle kornene bliver fedtet ind i krydder/ghee-blandingen.
Tilsæt herefter vand og lad det simre i 10 minutter.

Tag låget af risene og lad dem stå i 5 minutter, inden du propper den hakkede koriander i, rører rundt og serverer sammen med ovenstående curry.