Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Palak Gosht

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

700 g lam i tern
2 stænger kanel
2 fint hakkede, små løg
4 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1 peperocini
1 tsk. stødt gurkemeje
5 dl. græsk eller tyrkisk yoghurt
12 tsk. revet ingefær
4 fed finthakkede hvidløg
400 g små, spæde og friske spinatblade
1 spsk. ghee
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Start med at støde korianderfrø og spidskommen sammen med peperocini i en morter til fint pulver.
Varm herefter din ghee i en meget varm wok og smid dem deri.
Når de sprutter lystigt og dufter herligt, så skruer du lidt ned og tilsætter kanel og løg.
Løget skal blive klart, men endelig ikke tage farve. Rør konstant.

Skru lidt op for varmen igen, og tilsæt så kødet sammen med gurkemeje. Rør, rør, rør …

Så smider du en skefuld yoghurt i, og lader den blive absorberet.
Herefter laver du samme nummer én gang til, inden du smider den resterende yoghurt i. Så er det ellers i med ingefær og hvidløg. Rør godt rundt.

Læg låg på hele herligheden og lad det simre i en lille time.
Lige inden servering kommer du spinaten i og lader den falde sammen.

Bum, så er der serveret – friskkogte basmatiris er et hit sammen med lidt friske korianderblade.