Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Lam Dhansak i okseudgave

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

700 g lammekølle i tern – eller oksekød i gode tern
1 spsk hvidløgs- og ingefærpasta
5 grønne kardemommekapsler
200 g gule linser
100 g græskar, skrællet, uden kerner og i mindre tern
1 gulerod i tern
1 tsk bukkehornspulver
1/2 liter vand
1 stort løg i skiver
30 g ghee eller smagsneutral olie
2 fed hvidløg, finthakkede
Salt
Peber
1 bdt frisk koriander
1 tsk stødt garam marsala
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chilipulver
1 tsk stødte gurkemeje
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk stødt nellike

Fremgangsmåde

kom kødet og lidt salt i en stor gryde, hæld vandet derned så kødet dækker, og bring det så i kog.
Skru ned og lad det simre og tilsæt så hvidløgs- og ingefærpastaen og de hele kardemommekapsler.
Lad det simre i 30 minutter eller deromkring.
Skum overfladen for urenheder fra tid til anden.

Kom i mellemtiden linser, græskar, gulerod og bukkehornspulver i en anden stor gryde og hæld vand ved, så det er dækket.
Bring det i kog og skru ned, så det kun lige simrer.
Lad det simre i 20–30 minutter til linserne er møre. Hæld evt. lidt ekstra vand ved, hvis det er ved at koge tør.
Kom derefter blandingen i en blender og blend til en lind masse.

Men ovenstående er i fuld krig med at simre løs, kommes løget i en skål, drysses med 1 tsk salt og trækker i fem minutter.
Pres derefter væsken fra løget.

Smelt ghee i en sauterpande, tilsæt løget og lad det svitse i 2–3 minutter.
Tag herefter løgene fra varmen.
Tag 1/3 helt fra panden, men tilsæt hvidløg til de resterende 2/3 løg, som endnu er på panden.
Tilsæt de stødte krydderier og svits i yderligere 2 minutter.

Tilsæt så kødet og lad det ruske rundt i yderligere 2 minutter, hvorefter linsesaucen tilsættes.
Varm det hele godt igennem, og put den hakkede friske koriander deri som det sidste lige inden retten serveres med naanbrød eller ris.