Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Kylling korma med pistacier

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

100 g afskallede usaltede pistacier
2 dl kogende vand
Lidt safran
2 spsk mælk
800 g kyllingebryst uden skind/ben
Salt
Peber
Saften fra 1/2 citron
50 g ghee
6 grønne kardemommekapsler
1 stort finthakket løg
2 tsk. ingefærpasta
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. chilipulver
3 dl sødmælksyoghurt
1 1/2 dl madlavningsfløde

Fremgangsmåde

Hæld pistacierne i en skål sammen med kogende vand i 20 minutter samtidig med, at safran lægges i blød i mælken.

Kom kyllingen i en skål (ikke af metal) sammen med salt, peber og citronsaft.
Lad det marinere i 30 minutter.

Smelt ghee i en gryde ved svag varme, og tilsæt så løg og kornene fra kardemommen (mas dem lige i en morter inden).
Lad det svitse ved jævn varme i ca. 8 minutter – de må ikke blive brune.

Tilsæt så hvidløg og ingefær og svits i 2–3 minutter inden koriander og chili tilsættes.
Efter et halvt minut smider du så kyllingen samme vej og skruer lidt op.
Steg i 5–6 minutter til kyllingen er gyldenbrun.

Skru ned og tilsæt yoghurt (den skal lige piskes igennem igen) og safran (inkl. mælken).
Bring det i kog, og lad det simre svagt i 15 minutter. Rør lidt undervejs.

Imens kommes pistacier med vandet i en blender, og det køres til en glat pure.
Kom den så i retten sammen med fløden, og lad det simre i yderligere 15 minutter.

Server med friskkogte ris og – hvis du har det – lidt frisk koriander på toppen.