Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Gryderet med rødt svinekød

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

4 tørrede, røde chilier
1,25 dl kogende vand
1 mellemstort hakket l0g
2 fed hakkede hvidløg friskrevet ingefær (stykke a 2 cm)
1 spsk finthakket citrongræs (kun den hvide del)
500 g svinefilet skåret i medailloner
2 spsk tamarindekoncentrat
2 spsk ghee eller olie
1,25 dl kokosmælk

Fremgangsmåde

Læg chilierne i en ildfast skål, hæld det kogende vand over og lad dem bløde op i 10 minutter.

Bland chili og opblødningsvand, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i en foodprocessor og blend til en jævn pasta.
Læg kødet i en dyb skal og bland det sammen med chilipasta og tamarinde.
Dæk det til og sæt det på køl i 1 time.

Varm ghee op i en wok; steg kødet i hold ved høj varme i 5 minutter, eller til kødet er brunet.
Læg alt kødet tilbage i gryden med evt. resterende marinade, rør kokosmælken i og lad det simre i 5 minutter, eller til det er gennemvarmt.

Server med dampet ris.