Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Dhal med spinat

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

 200 g linser
1 pose frossen helbladet spinat
evt 1 tsk salt
ca 7 dl vand
3 spsk olie el ghee
1 tsk sorte sennepsfrø
½ tsk dyveldræk (indisk hing)
1 grofthakket mellemstort løg
1 tsk sukker
1 tsk gurkemeye
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen

pasta af
3 fed hvidløg
2 cm revet ingefær
½ tsk chili

Fremgangsmåde

 Linser, spinat bringes i kog i vandet, (evt sammen med salt, hvis man vil ha sin mad salt).
Når det koger skrues der ned for varmen, så retten står og simre.
På en pande varmes olien sammen med sennepsfrø, når disse popper brændes dyvelsdræken af og herefter tilsættes løget.
Når dette er gyldent brændes sukker og gurkemeye af ca ½ min. og herefter pastaen.

Til sidst koriander og spidskommen.
Bland krydderierne godt og rør dem til sidst sammen med linserne.
Simre ca. ½ times tid.
Se indimellem til om der skal tilsættes ekstra vand, retten skal have konsistens som en mellemting mellem grød og suppe.

Tips:
Spises fx sammen med ris, spelt el. fladbrød og tomatsalat