Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Chicken Karahi

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

4-6 kyllingebryster uden skind og ben
2 gule og 1 rød peberfrugt
3 grønne chilier
3 tsk. knuste korianderfrø
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. nigellafrø
1 spsk. hvidløgspasta
2 tsk. ingefærpasta
2 dl. fuldfed græsk uoghurt
3 hakkede tomater
3 spsk. ghee
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Opvarm 1 spsk. ghee i en rygende varm wok eller gryde.
Smid kyllingen i, som er skåret i mundrette stykker, sammen med spidskommen.
Lad kyllingen brune på alle sider, inden du ta’r dem fra varmen.

Skær løgene i tynde skiver, og smid dem i wok/gryde sammen med den resterende del af ghee’en.
Der skal skrues en smule ned for varmen.

Tilsæt hvidløg, ingefær, yoghurt, tomater, hakket grøn chiili og krydderier, når løgene er godt brune. Ikke sorte, men tæt på.
Lad det herefter brune godt igennem alt sammen.

Tilsæt peberfrugterne, som skal skæres i små tern.
Når de er møre, men stadig har bid, hælder du hele herligheden over i en blender, og blender til en grynet masse.
Tilbage i wok/gryde bagefter. Smag til med salt og peber.

Tilsæt kyllingen, kog op og smid låg på.
Lad simre ved jævn varme i 20-25 minutter til kyllingen er mør og gennemstegt.
Tilsæt evt. en smule vand undervejs, hvis curry’en begynder at se ud til den tørre side.

Servér med friskkogte basmatiris og frisk koriander.