Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Bønne curry

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

2 mellem store løg – pillet og hakket fint
8-10 stk. karryblade – klippet i mindre stykker
3-4 friske grønne chili – flækket på langs
2,5 spsk. olie
650 g frosne grønne bønner – knækkede i en tilpas størrelse
4 kartofler – skrællet og skåret i hver 4 dele på langs
100 g rejer
2 tsk. salt
3 dl vand
¼ tsk. gurkemeje(manchal dhool)
3 dl mælk

Fremgangsmåde

Løg, karryblade og chili svitses i olien.
Bønner, kartofler, rejer og salt tilsættes.
Lad det simre i ca. 5-10 min til der opsamler sig en del væske i bunden af gryden

Herefter tilsættes vand til alt grønt lige er tildækket.

Grydens låg sættes på, hvorefter curryen koges til vandet/væsken er fordampet (Husk at røre rundt et par gange, så det hele ikke brænder på).
Herefter tilsættes gurkemeje (manchal dhool) og mælk.
Hvis mælken ikke dækker resten af curryen, tilsættes der mere, til alt lige er tildækket.

Bemærkninger:
Spises med kogt ris eller puttu