Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter |
|
Beskrivelse |
|
|
|
2 spsk. smagsneutral olie
8 grønne kardemommekapsler, kernerne derfra
4 sorte kardemommekapsler, hele
3 laurbærblade
1 tsk. sennepskorn
2 store løg, finthakkede
2 tsk. hvidløgspasta
2 tsk. ingefærpasta
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
5 hakkede tomater
2 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. chilipulver
Salt
Peber
2 grønne pebre i små tern
1 tsk. garam masala
650 g oksekød i tern
Frisk koriander
Varm olien ved medium varme og smid så kardemomme, laurbærblade og
sennepskorn på.
Rør rundt og når kornene popper, så smider du de hakkede løg og hvidløg på. Lad
herefter løgene blive klare.
På med kødet og op med varmen.
Brun kødet grundigt, hvorefter ingefær, gurkemeje, spidskommen og salt og peber
kommer med i gryden.
Når kødet er brunet skal det have selskab af tomaterne, stødt koriaderfrø og
chili.
Kog op og skru ned, hvorefter hele herligheden simrer under låg i 45 minutter.
Efter de 45 minutter skal de grønne pebre i. 45 minutters simren igen.
Smag om nødvendigt lidt til, og smid garam masala i.
På med låget igen og giv det yderligere en halv times tid.
Server med friskkogte basmatiris og frisk koriander og måske en smule chilisauce
af den stærke slags