Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Cha gio

Beskrivelse

 
 

 

 

Ingredienser

2 spsk. fiskesauce
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
1 finthakket rød chili

Ingredienser – cha gio
Rispapir til forårsruller
400 g hakket kyllingekød
400 g østershatte og shitakisvampe
1 finthakket rød chili
Frisk koriander
Smagsneutral olie
2 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede løg
4 finhakkede forårsløg
2 let sammenpiskede æg
1 tsk. ingefærpasta
2 tsk. det 5-krydderi

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne og spæd op med fire spsk. varmt vand. Stil til side til det skal bruges.

Ingredienser – cha gio
Hak svampene groft, og steg dem i brandvarm olie i omkring fire minutter til de er brunet godt af. Tag dem herefter af varmen.

Opvarm i samme pande yderligere lidt olie, men denne gang ved jævn varme. Tilsæt hvidløg og lad det simre lidt i to minutter, inden du tilsætter de andre løgtern. Lad dem blive klare og bløde i 6-7 minutter, hvorefter svampene igen tilsættes.

I mens blandes kyllingen med chili, friskhakket koriander efter smag, forårsløg, æg, ingefærpasta og 5-krydderi. Smag lige til med lidt salt.

Kødblandingen skal derefter ned til svampe-halløjet. Steg igennem til kødet er gennemstegt under konstant omrøring. Køl det så let af.

Læg lidt kød på et stykke rispapir og rul herefter til en forårsrulle. Luk dem ved at pensle kanten med lidt sammenpisket æg.

Opvarm olie i en wok til 170-180 grader. Steg forårsrullerne 2-3 stykker af gangen i 6-7 minutter. Så er de gyldne og sprøde.

Server forårsrullerne med frisk koriander og dip.