Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesiske saucer
perfekte til kødspyd og grøntsagssnacks

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Hoisin sauce
200 g hoisin sauce
1 dl vand
4 spsk. jordnøddesmør
sriracha chilisauce (efter smag)

Sød chilisauce
4 dl sød chilisauce
1 spsk. fiskesauce
0.5 stk. saft fra en halv lime
3 kvist koriander
1 stk. forårsløg

Svinekødspyd
4 stk. nakkekoteletter
2 spsk. soja
1 tsk. paprika
sort peber
8-12 stk. træspyd

Kyllingespyd
2 stk. kyllingebryst
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. chiliflager
2 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
salt og peber
8 stk. træspyd

Grøntsagssnacks
8 stk. små gulerødder
4 stk. blegselleristilker
200 g kinaradiser
0.5 stk. blomkål eller anden kål
0.5 stk. romainesalat

Fremgangsmåde

Hoisin sauce:
Kog hoisinsauce op med vand.
Tilsæt jordnøddesmør og rør rundt.
Kog det op.
Sluk for blusset og lad det køle af.
Inden serveringen tilsættes chilisaucen.

Sød chilisauce:
Hak koriander og forårsløg rigtigt fint.
Bland koriander, forårsløg, chilisauce, fiskesauce og limesaft sammen.
Smag evt. til med mere fiskesauce, hvis du gerne vil have det mere saltet.

Svinekødspyd:
Skær kødet ud i store tern og læg det i en skål.
Bland soja, paprika, peber og kødet sammen og lad det hvile i 2-3 timer.
Læg kødet på spyd og lav dem alle færdige.
Grill enten kødet eller steg på en pande med lidt olie.
Grill/steg kødet 1-2 minutter på hver side (det afhænger af, hvor store stykker kødet er skåret ).
Anret på en tallerken.

Kyllingespyd:
Skær kødet ud i tern og læg det i en skål. Bland gurkemejer, chiliflager, sesamolie, salt, peber og kødet sammen og lad det hvile i 2-3 timer.
Læg kødet på spyd og lav dem alle færdige.
Grill enten kødet eller steg på en pande med lidt olie.
Grill/steg kødet 1-2 minutter på hver side (det afhænger af, hvor store stykker kødet er skåret).
Anret det på en tallerken og drys sesamfrø over inden serveringen.

Grøntsagssnacks:
Skyl grøntsagerne og skær blegselleri og kinaradiser i lange stave.
Skær blomkål i små buketter og anret det hele på et fad.
Læg grøntsagerne, svine- og kyllingespyd på bordet med de 2 forskellige saucer.
Her kan gæsterne selv kombinere, hvilke kød eller grøntsager de vil spise til de to saucer.
Grøntsagerne er perfekt skåret til at bruge som snack og dip i saucerne.