Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse
|
|
|
|
4 stk. kartofler (ca. 900 g)
4 stk. fed hvidløg
2 stk. forårsløg
0.25 tsk. five spices
0.5 spsk. paprika
1 tsk. chiliflager
2 spsk. hvedemel
4 spsk. fiskesauce
2 stk. æg
15 g mynte
neutral olie til stegning
Skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern.
Læg de revne kartofler i et rent viskestykke, og pres al saften ud.
Gentag over flere gange, så det er lettere at presse.
Hak hvidløg og forårsløg fint.
Bland kartofler, hvidløg, forårsløg, krydderier, mel, fiskesauce og æg sammen i
en skål.
Lad blandingen hvile i 15 minutter.
Varm olien op i en sautérpande.
Sæt en stor skefuld kartoffelblanding af på panden, og tryk den halvflad med
bagsiden af skeen, så den ligner en flad frikadelle.
Steg kartoffelkagen på begge sider, til den er gyldenbrun og knasende sprød.
Form og steg alle kartoffelkagerne.
Lad kartoffelkagerne dryppe af på flere lag køkkenrulle, og server straks med
mynteblade på.