Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Frikadeller med nudler

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Frikadeller
800 g hakket svinekød
2 stk. bananskalotteløg
5 stk. forårsløg
2 spsk. sirup
3 spsk. fiskesauce
1 spsk. friskkværnet sort peber

Fiskedipsauce
4 dl vand
1 dl lys eddike
1 spsk. rørsukker
2 dl fiskesauce
2 fed hvidløg
1 stk. stor rød chili
limesaft fra 1 til 1½ stk.

Risnudelsalat
300 g tynde risnudler
30 g citronmelisse
30 g mynte
8 stk. forårsløg
1 stk. agurk

Fremgangsmåde

Frikadeller:
Skyl, og pil løgene.
Hak begge slags løg fint.
Bland farsen med alle ingredienserne, og lad det trække i 1 time.
Form dem som kødboller på størrelse med en frikadelle, og tryk dem flade.
Lav, til der ikke er mere fars tilbage.
Steg kødbollerne på en pande eller på grillen.

Fiskedipsauce:
Kog vand, eddike og sukker op, og lad det køle af.
Tilsæt fiskesaucen.
Skræl og hak hvidløg og chili fint.
Bland hvidløg, chili, limesaft i, og lad saucen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Risnudelsalat:
Læg nudlerne i vand i ca. 20 minutter.
Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne i ca. 10 sekunder.
Hæld vandet fra, og skyl hurtigt nudlerne under den kolde hane.
Lad dem dryppe godt af.
Skyl urterne og agurk.
Skær forårsløg i stykker a 3 cm. Halver den hvide ende på langs.
Skær agurken i lange strimler.
Fordel nudlerne i fire dybe tallerkener eller skåle.
Fordel forårsløg og agurk, og pluk urter over.
Læg kødbollerne på og server.
Ved bordet øser gæsten selv fiske dip sauce over.