Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse
|
|
|
|
600 g oksekød (tykkam/yderlår)
1 løg
2 porrer (den lyse ende)
2 stk. gulerod
0.5 stk. kinaradise
0.25 stk. savoykål
1 stk. spidskål
1 stk. ingefær (40 g)
4 stk. korianderrod
2 stk. kanelstang
4 stk. stjerneanis
0.5 l vand
0.5 dl fiskesauce
Tilbehør
30 g bredbladet persilleblade
20 g koriander
2 stk. rødløg
3 spsk. rødvinseddike
2 spsk. soja
500 g brune ris
Sriracha chilisauce
hoisinsauce
Skær oksekød i store tern.
Rens og skræl grøntsagerne og hak løg fint.
Skær porrer, gulerod og kinaradiser i store stykke, savoykål i store stykke og
spidskål i kvart.
Læg grøntsagerne til side til senere og skær ingefær i skiver
Tag en taginegryde eller gryde og læg ingredienserne i følgende rækkefølge: løg,
ingefær, koriander rod/frø, kanel, anisstjerner, kød, fiskesauce og vand.
Læg låg på og lad retten simre i ca. 35 minutter.
Tilsæt nu gulerod og kinaradiser og lad det simre i 10 minutter mere.
Fordel derefter porrer og begge slags kål og lad det simre til det er stadig
halvsprødt.
Sluk for blusset og smag til med evt mere salt eller fiskesauce.
Gå i gang med tilbehøret.
Skyl ris og sæt det i kog.
Imens skylles urterne og skræl løg.
Hak urterne groft og skær løg i tynde skiver.
Bland det i en skål med eddike og soja.
Anret de sprødkogte grøntsager på en dyb tallerken og top op med løgsalaten.
Server kødretten med brun ris og de sprøde grøntsager sammen. Chilisauce og
hoisinsauce serveres sammen i små skåle så man ved bordet kan dyppe kødstykkerne
eller grøntsagerne i.