Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesisk Pot au Feu

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

600 g oksekød (tykkam/yderlår)
1 løg
2 porrer (den lyse ende)
2 stk. gulerod
0.5 stk. kinaradise
0.25 stk. savoykål
1 stk. spidskål
1 stk. ingefær (40 g)
4 stk. korianderrod
2 stk. kanelstang
4 stk. stjerneanis
0.5 l vand
0.5 dl fiskesauce

Tilbehør
30 g bredbladet persilleblade
20 g koriander
2 stk. rødløg
3 spsk. rødvinseddike
2 spsk. soja
500 g brune ris
Sriracha chilisauce
hoisinsauce



Fremgangsmåde

Skær oksekød i store tern.
Rens og skræl grøntsagerne og hak løg fint.
Skær porrer, gulerod og kinaradiser i store stykke, savoykål i store stykke og spidskål i kvart.
Læg grøntsagerne til side til senere og skær ingefær i skiver
Tag en taginegryde eller gryde og læg ingredienserne i følgende rækkefølge: løg, ingefær, koriander rod/frø, kanel, anisstjerner, kød, fiskesauce og vand.
Læg låg på og lad retten simre i ca. 35 minutter.
Tilsæt nu gulerod og kinaradiser og lad det simre i 10 minutter mere.
Fordel derefter porrer og begge slags kål og lad det simre til det er stadig halvsprødt.
Sluk for blusset og smag til med evt mere salt eller fiskesauce.
Gå i gang med tilbehøret.
Skyl ris og sæt det i kog.
Imens skylles urterne og skræl løg.
Hak urterne groft og skær løg i tynde skiver.
Bland det i en skål med eddike og soja.
Anret de sprødkogte grøntsager på en dyb tallerken og top op med løgsalaten.

Server kødretten med brun ris og de sprøde grøntsager sammen. Chilisauce og hoisinsauce serveres sammen i små skåle så man ved bordet kan dyppe kødstykkerne eller grøntsagerne i.