Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse |
|
|
|
jasminris
300 g hakket oksekød
1 stk. løg
10 g ingefær
1 spsk. chiliflager
0.5 spsk. brun farinsukker
3 spsk. soya sauce
olie til stegning
Tilbehør
0.5 stk. agurk
1 stk. lille vandmelon
10 g mynte
2 spsk. peanut
Sæt ris til at koge i riskogeren (ca. 20 minutter).
Hak løget, skræl ingefær og hak det fint.
Skær agurk og vandmelon i stave og pluk mynteblade.
Tag en dyb pande og varm op med olie.
Svits løg, ingefær og kødet sammen.
Tilsæt chili, brun farinsukker og soya og rør godt rundt.
Lad det simre i ca. 10-15 minutter og sluk for blusset.
Øs ris i en skål og anret hakket kød så det dækker over halvdelen af risen.
Anret agurk og vandmelon på den anden halvdel.
Øs peanuts og mynte over og server.
Tip: agurk og vandmelon spises til denne ret for at friske op da det kan være
stærk.
Udover at retten kan være tør så er der væske i grøntsagerne.