Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesisk kyllingesalat med kål

Beskrivelse:

 

 

   

Ingredienser


¼ hvidkål
3 gulerødder
Tilberedt kyllingekød (kogt eller stegt), ca. 8-10 inder filetter eller 2 brystfilet
½ rødløg
Koriander frisk
1 – 2 fed hvidløg
1 rød chili
2 tsk. Akacie honning
½ tsk. havsalt
1,5 spsk. fiskesauce
1,5 spsk. citron- eller limesaft
3 – 4 spsk. ristede mandler eller andre nødder

Fremgangsmåde

Snit kålen fint og skær gulerødder i julienne.
Riv kylling i strimler med hænderne, skær rødløg i tynde skiver og hak koriander groft.
Kom det hele i en stor skål.
Kom hvidløg og chili i en blender og blend en ensartet pasta.
Tilsæt honning, havsalt, fiskesauce og citron/lime og rør godt.
Vend i salaten sammen med cirka en halv dl vietnamesisk fiskesauce-dip (se opskrift forneden) og drys med grofthakkede nødder.
Server straks sammen med vietnamesisk fiskesauce-dip til at dyppe over.

Vietnamesisk fiskesauce-dip
1 spsk fiskesauce
1 spsk citron- eller limesaft
1 spsk akacie honning
3 spak vand
1 fed hvidløg revet
½ rød chili fintkhakket


Rør alle ingredienserne sammen