Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesisk gryderet

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

1 stk. løg
6 fed hvidløg
1 stk. stor knold ingefær
4 stk. stængler citrongræs
2 spsk. olie
1 ds. flåede tomater
1 dl soja sauce
1 dl fiskesauce
1-2 tsk. tør chili (efter smag)
2 stk. kanel stængler
2 spsk. karry
6 spsk. rørsukker
2 dl vand
600 g oksekød
200 g gulerod
100 g løg
1 stk. champignon

Tilbehør
200 g bønnespirer
30 g sød basilikum
1 stk. løg
1 stk. lime
1 stk. stor rød chili
300 g brede risnudler

Fremgangsmåde

Hak løg groft og hvidløg og ingefær fint.
Hak den hvide ende af citrongræsset fint.
Gem de grønne stykker.
Skær oksekød i store tern/stykker.

Opvarm en gryde med olie og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, de hakkede citrongræs og de grønne stykker citrongræs.
Sauter i ca. 5 minutter.
Tilsæt flåede tomater, soja, fiskesauce, chili, kanel, karry og sukker, vand og rør sammen.
Kom kødet i gryden og lad retten simre til kødet næsten er mørt, ca. 40-50 minutter.
Hak løget i både og champignoner i kvarte og kom i gryden.
Kog et par minutter mere.
Smag eventuelt med mere fiskesauce, hvis retten ikke er salt nok.
Sæt en gryde med vand i kog og hæld nudlerne i, i 10 sekunder og sigt vandet fra.
Skyl hurtigt med kold vand og lad det stå klar.
Skyl basilikum og skær løg i meget fine skiver, lime i både og chili i skiver.
Anret bønnespirer, urter, løg, lime og chili på en tallerken og sæt det på bordet.

Fordel nudlerne i 4 store skåle og øs ragouten over og server.
Ved bordet smager gæsten selv til med urter og grøntsager.