Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesisk andesalat

Beskrivelse:

Måske du har et par andebryster tilovers i fryseren efter julen?
I så fald er denne salat en skøn eksotisk måde at bruge dem på - og med smagsnuancer, som ligger langt væk fra julemaden, hvis du skulle være blevet træt af dem.

Salaten er også perfekt til at tage med på arbejde til frokost dagen efter, så overvej eventuel at lave en dobbeltportion.

 

 

   

Ingredienser

2 andebryster (ca 300 g)
2-4 forårsløg
1/2 agurk
1 dl thai fiskesauce
1-2 fed hvidløg
2 spsk brun farin
1 stor rød udkernet chili
1 stor grøn udkernet chili
2 skalotteløg

Fremgangsmåde

Skindsiden på andebrysterne ridses og gnides med salt, hvorefter andebrystene brunes på panden med skindsiden nedad
Herefter færdigsteges for svag varme i ca. 12-16 minutter - og vendes flere gange undervejs
Når andebrysterne er færdige, skal de trække under sølvpapir i ca. 15 minutter, hvorefter de skæres i tynde skiver
Udkern agurken og skær den i små stykker sammen med forårsløgene
Fiskesauce, hvidløg, brun farin, chilier og løg blendes til en lind sauce, hvorefter den varmes op i en gryde og koges under omrøring i ca. 2 minutter
Hjertesalaten skylles og anrettes i hele blade i dybe tallerkener
Kom de tyndtskåret andebryststykker oven på salaten, , drys med agurk og forårsløg og slut af med at hælde den varme sauce over