Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Mangosalat med rejer

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 1 agurk
    2 gulerødder
    2 mangoer
    2 skalotteløg
  • 300 g tigerrejer
    1 chili
    2 fed hvidløg
    4 spsk jordnøddeolie
    6 spsk risvinseddike
    2 spske fiskesauce
    4 spsk sukker
  • 6 spsk sesamfrø
    1 bundt friske korriander
    1 bundt frisk mynte
  • Fremgangsmåde

    Skræl skalotteløg, gulerødder, agurk og mangoer og skær dem i strimler.

    Rist sesamfrøene på en tør pande.

    Hak chili og hvidløg og bland det til en marinade med sukker, fiskesauce, jordnøddeolie og risvinseddike.

    Pil renejer og læg det i marinaden i ca. 20 min.

    Steg rejerne på en tør pande (ca. 1 1/2 min. på hver side)

    Hæld marinaden i panden, når rejerne er færdige og lad det varme en smule, så det bliver en lun dressing.

    Bland rejer, sesam og dressingen sammen med skalotteløg, gulerødder, agurk og mango.

    Hak mynten og den friske koriander groft og kom det over salaten.