Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Wontons med nuoc cham

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 150 g rå tigerrejer
    100 hakket svinekød
    ½ chili
    1 spsk revet ingefær
    1½ spsk hvedemel
    2 forårsløg
    2 citrongræs
    1 lille pakke wontonplader
    1 l fritureolie, feks jordnøddeolie
  • Nuco Cham dip
    saft af 1 lime
    2 spsk palmesukker eller lys farin
    ½ dl vand
    4 spsk fishsauce
    ½ rød chili.
  • Fremgangsmåde

    1. Kom pillede tigerrejer i en foodprocessor med svinekød, chili, ingefær, mel og rensede, grofthakkede forårsløg.
    Fjern den øverste halvdel af citrongræs og de yderste blade fra bunden og hak det inderste af græsset fint.
    Kom det i med de andre ingredienser og blend det sammen til en fars.
    Har du ikke en food processor kan du bruge en minihakker, stavblender eller blender.

    2. Hav en lille skål vand stående ved siden af dig og læg wontonpladerne på et skærebræt med pladernes spids mod dig.
    Læg en teskefuld fyld midt på hver plade.
    Fugt kanterne med vand og fold dejen over fyldet mens du klemmer luften ud, så du har en trekant.
    Fold spidserne ind over pakken og læg til side på en bakke med bagepapir under, så de ikke klistrer fast.

    3. Varm olien i en gryde.
    Test om den er varm ved at stikke træenden af en tændstik i.
    Hvis den syder, er olien klar, men olie må dog ikke være så varm, at den ryger.
    Omkring 140 grader.
    Kom wontons i gryden – ca. 6 ad gangen og friter dem et par min.
    Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad med køkkenrulle til at suge fedtet.

    4. Hak chilien til dippen meget fint og bland med de øvrige ingredienser.
    Hvis du bruger palmesukker, skal det bruge lidt tid til at opløses.

    Servér de sprøde wontons med dippen.