Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamisk Oksekødsgryde

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 3 forårsløg
    2 fed hvidløg
    1 stilk citrongræs
    0.5 spsk. olie
    300 g. oksekød i tynde strimler
    3 dl. vand
    4 spsk. sojasauce
    1 spsk. fishsauce
    1 tsk. chili
    1 spsk. sukker
  • Pynt:
    Frisk koriander
  • Fremgangsmåde

    Snit forårsløg og hvidløg.
    Svits løg, hvidløg og hakket citrongræs i olien i ca. 1 min.
    Tilsæt kødet og svits det med.

    Tilsæt vand, soya, fishsauce, hakket chili og sukker.

    Lad retten snurre under låg ca. 40 min. Smag til.

    Pynt retten med masser af frisk koriander.

    Tips:
    Denne ret er en fedtfattig opskrift og indeholder 430 kcal pr. person.
    Kan serveres med ris, helst naturris (beregn 40 g pr. person) eller server den uden ris men supplér med en masse friske grøntsager (peberfrugt, squash, aubergine).