Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Vietnamesiske ruller

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 100 g ristede cashew eller jordnødder
    1,2 kg svinekød, helst fedtmarmoreret som f.eks. nakkekam
  • MARINADE:
    3 spsk lys soja
    2 spsk fishsauce
    7 spsk sød chilisauce
    1 spsk tamari
    4 spsk jordnøddeolie
    1 stilk finthakket citrongræs
    2 fed finthakkede hvidløg
  • TILBEHØR:
    2-3 røde chilier
    2 bundter forårsløg
    1-2 agurker
    1-2 romainesalater
    1 pose bønnespirer af mungbønner
    1 bundt frisk mynte
    1 bundt frisk koriander
    1 dl ristede løg 1 portion nuoc mam (fishsauce)
    1 portion nøddedip eller jordnøddechutney
    1 pakke rismelspandekager, ca. 30 stk.
  • Fremgangsmåde

    Hak de fleste af nødderne på et bræt, til de er meget finthakkede, men ikke pulveriserede, resten pulveriseres i en foodprocessor og bruges til at drysse over de færdige sticks.

    Skær svinekødet i små, tynde stykker og vend dem i marinaden.
    Lad dem marinere i mindst en time, gerne meget længere.

    Når kødet er marineret, stikker man det på små træspyd og griller det.
    Enten på trækul eller på en grillpande ved høj varme.
    Spyddene skal kun stege, til de er brune og lækre.
    Drys med de pulveriserede nødder.

    Mens kødet marinerer, ordner man tilbehøret.
    Skyl grønsagerne grundigt, skær chili, løg og agurk i tynde, skrå skiver.
    Arranger det hele smukt på et fad med de to slags dip.

    Pandekagerne kan ligge sammen med tilbehøret eller i en skål for sig selv.
    Levn plads til de nystegte sticks.

    Pandekagerne dypper man ved bordet i en skål med koldt vand, de skal ikke ligge der mere end 10-15 sekunder.
    Derefter skal de trække et minut på tallerkenen, og så er de klar til at rulle om kød, grønt og krydderurter.