Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Spicy oksekødssuppe med nudler

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 1 liter god oksefond
    3 hele stjerneanis
    1 hel stang kanel
    1 + 1 frisk rød chili, skåret i tynde skiver
    tsk salt
    3 spsk fiskesauce
    1 tsk mørk farin eller rørsukker
    3 cm frisk ingefær, snittet i skiver
    400 g tørrede risnudler
    1 håndfuld frisk koriander
    1 håndfuld frisk mynte
    1 bakke bønnespirer
    3 forårsløg, skåret i tynde skiver
    200-300 g oksefilet eller lignende, skåret i meget tynde skiver
  • Fremgangsmåde

     

    Kog oksefonden op med stjerneanis, kanel, 1 chili, fiskesauce, salt, sukker og ingefær.
    Lad den simre, imens du gør nudlerne klar efter anvisningen på pakken.

    Anret de færdige nudler, bønnespirer, friske krydderurter og de tynde skiver oksefilet i dybe skåle, og hæld den kogende og helt varme suppe over.
    Det er vigtigt, at oksefileten er skåret ultratyndt, da den udelukkende bliver tilberedt af den varme suppe.

    Drys med forårsløg og ekstra chili, og servér med det samme.