Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • Spyd
    400 g hakket svinekød
    1 grøn chili
    1 fed hvidløg
    1 skalotteløg
    1 tsk maizena
    2 tsk sukker
    ½ tsk bagepulver
    8 stængler citrongræs til spyd.
  • Suppe
    1 fed hvidløg
    1 spsk olie
    1 spsk revet ingefær
    4 stjerneanis
    1½ l hønsesuppe – du kan sagtens bruge en færdiglavet
    2 spsk Fish Sauce
    150 g risnudler
    125 g grønne bønner
    1 pakke bønnespirer
    1 bundt forårsløg
    1 håndfuld koriander
    1 håndfuld mynte
    evt. chili til drys.
  • Fremgangsmåde

    1. Varm ovnen op til 220 grader.
    Kom alle ingredienser til farsen undtagen citrongræs i en foodprocessor og blend sammen til en ensartet fars.
    Fjern de yderste blade af citrongræs-stænglerne.
    Fugt hænderne og klem farsen fast omkring den nederste halvdel af hver citrongræsstængel – ligesom til en slags kebab.
    Læg spyddene i en stor bradepande med bagepapir i og steg dem i ovnen i 10 min.
    Farsen hæver op pga. bagepulver, men trækker sig sammen igen, når de køler lidt ned.

    2. Lav imens suppen.
    Hak hvidløg fint og snur det i olie i en gryde.
    Kom ingefær og anis i og hæld suppen over.
    Brug Fish Sauce til at salte med.
    Kog risnudlerne i en anden gryde efter pakkens anvisning og skyl dem godt i koldt vand.

    3. Snit bønnerne i tynde strimler og rens bønnespirer.
    Rens og snit forårsløg i strimler. Anret suppen i skåle og servér således: kom nudler, grøntsager og friske urter i hver sin skål.
    Derefter et eller to spyd og hæld så dampende varm suppe over.

    Drys evt. med chili.