Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Kylling med citrongræs i salatblade

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • Marinade:
    4 stængler citrongræs
    12 kaffir limeblade
    1 fed hvidløg
    1 chili
    1 skalotteløg
    1 spsk revet ingefær
    2 spsk Fish Sauce
    1 spsk lys farin eller palmesukker.
  • 400 g kyllingeinderfilet
    1 hovedsalat
    1 bundt forårsløg
    2 gulerødder
    1 spsk olie til stegning
    2 spsk ristede sesamfrø.
  • Fremgangsmåde

    1. Skær den øverste halvdel af citrongræsstænglerne af og kassér.
    Pil de yderste blade af og kassér og skær det inderste af græsset i skiver.
    Blend citrongræs sammen med limeblade, hvidløg, chili, skalotteløg, ingefær, fishsauce og sukker til en grov marinade.

    2. Kom kyllingen i en pose og hæld marinaden over.
    Fordel marinaden over kødet og lad det trække på køl et par timer eller til næste dag.

    3. Vask og tør salaten og del den i hele blade.
    Snit forårsløg fint og skær gulerødder i tynde strimler eller riv dem groft.

    4. Varm olien i en pande eller wok og steg kyllingen ved hård varme i ca. 5 min til den er gennemstegt.
    Server kyllingen i salatblade med gulerødder, forårsløg og sesamfrø over.