Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Forårsruller med peanut dip

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • Peanutsauce:
    1 lille løg
    1 hvidløg
    1 stykke frisk ingefær på ca. 3 cm
    knolden af 1 stõngel citrongræs
    1 dl peanutbutter uden sukker
    1 lime, saften herfra
    frisk rød chili
    1 tsk mørk farin eller muscovadosukker
  • Forårsruller:
    12-16 stykker rispapir
    3 andebryster
    salt og peber
    1 dl hoisinsauce
    ca. 100 g vermicellinudler
    1 stor mango
    3 mellemstore gulerødder
    1 bakke sukkerærter
    1 bundt forårsløg
  • Fremgangsmåde

    Begynd med at lave peanutsaucen, så den kan stå og trække smag.

    Snit løg, hvidløg, ingefær og citrongræs meget fint, og svits det i olie på en medium varm pande – undgå, at det bliver brunt.
    Tilsæt peanutbutter, limesaft, chili og sukker, og varm saucen igennem.

    Varm ovnen op til 200 grader.
    Fjern fedtet fra andebrysterne, krydr med salt og fordel hoisinsaucen ud over.

    Steg kødet i et ildfast fad i ovnen i ca. 20 minutter, til det er mørt.

    Tilbered vermicellinudlerne som anført på pakken.
    Skær mango, gulerødder, ærter og forårsløg i tynde skiver.

    Stil en stor, dyb skål med vand på midten af bordet, dyp rispapiret i vandet i ca. 30 sekunder.
    Læg på tallerkenen, fordel fyldet ud over, og rul sammen.

    Spis rullerne med peanutsauce til.