Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Com Chien Duong Chau
Stegte ris

Beskrivelse


 

   

Ingredienser

150 gr. ris (1 3/4)
2½ dl vand
50 gr svinekød/hønsekød
50 gr rejer
1½ spsk olie
1 æg
salt og hvid peber
Eventuelt lidt frisk koriander eller løg

Fremgangsmåde

  • Kog risene og lad dem kæle af på et fad.
    Skær kødet I små terninger. og pil rejerne.
    Varm olien I en stegepande. steg så kødet I 3-4 min under omrøreng.
    Tilsæt rejerne og lad dem stege I 2 min. Hæld lidt mere olie på om nødvendigt.
    Tag så det færdig stegte kød og rejer op.
  • Pisk ægget sammen med en gaffel.
    Hæld det på panden og steg det som en tynd omelet
    Del omeletten I tynde strimler.
    Varm panden igen og steg de afkølede ris I 3 min, mens der røres I dem hele tiden.
    Tilsæt kød og rejer og rør I nogle minutter.
    Smag til med salt og peber.
  • Bland æggestrimlerne I, og læg retten på et fad. Drys evt. med fint hakket løg eller friske, hakkede korianderblade.
  • Retten kan tilsættes andre grønsager såsom:ærter, gullerødder , peberfrugt osv