Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Bun Cha

Beskrivelse:

Bun Cha serveres i en skål med dipsauce pr. person og så et fælles fad med salat og krydderurter, et fælles fad med nudler, et fælles fad med frikadeller og en fælles skål med bacon.
Så tager man bare lidt af hvert over i sin skål med dipsauce og spiser.
Når man har brug for mere fylder man bare op igen :-)
 

   

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød
    2 skalotteløg
    2 fed hvidløg
    1 spsk fiskesauce
    1 spsk rørsukker
    1 stængel citrongræs
    Salt og peber

    150 g Bacon
    300 g risnudler

    1 bundt koriander
    1 bundt thai-basilikum
    1 bundt mynte
    1/2 hovede iceberg salat

    – Dipsauce –
    2 gulerødder
    1/3 glaskål
    6 dl vand
    Saften fra 2 limefrugter
    4 spsk sukker
    6 spsk fiskesauce
    6 spsk eddike
  • Fremgangsmåde

    Skær salaten i strimler.
    Pil blandene af krydderurterne og bland dem med salaten

    Nudlerne koges efter anvisningerne på pakken

    – Dip sauce –
    Rør vand, sukker, limesaft, fiskesauce og eddike sammen.
    Skær gulerødder og glaskål i tynde stykker og bland dem i saucen.

    – Bacon –
    Skær bacon mindre stykker og steg det let sprødt på panden.
    Læg baconen på fedtsugende papir og gem det afsmeltede fedt til at stege frikadellerne i.

    – Frikadeller –
    Hak hvidløg, skalotteløg og citrongræs fint.
    Bland med det hakkede svinekød, rørsukker, fiskesauce og krydder med salt og peber.
    Rør det samme til en fars og form små flade frikadeller.
    Steg frikadellerne i fedtet fra baconen.