Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse:
|
|
Gulerodspickles:
Kog eddiken op med sukker, salt og chili.
Hæld lagen over gulerødderne, når sukker og salt er opløst.
Lad dem stå og trække ca. 45 min, indtil lagen er kølet af.
Kebab:
Fjern de yderste blade på citrongræsstænglen, og skær resten i små tern.
Bland hakkekød, citrongræs, hvidløg, soja, fish sauce og salt sammen til en
fars.
Ælt den et minuts tid eller to, til den bliver let sej i konsistensen.
Form kødet til fire aflange frikadeller på ca. 10 cm, og steg dem i olien i ca.
5 min, til de er gyldne over det hele.
Tilbehør:
Skyl krydderurterne og dub dem tørre, snit forårsløgene fint.
Skræl agurken, del den på langs, og fjern kernerne.
Skær den i skiver på skrå på ca. 1 cm. Rør mayonnaisen med limesaft.
Del baguetten i fire stykker, og skær hvert stykke over på tværs.
Smør med et tyndt lag mayo, læg nogle skiver agurk, del frikadellerne på skrå på
den lange side, og læg dem oven på agurken, og top med syltede gulerødder,
masser af friske krydderurter og forårsløg.
Servér straks