Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Phở bò kho
Vietnamesisk suppe

Beskrivelse:


I Vietnam spiser man en del suppe.
En af de mest kendte er Phở, som endda spises til morgenmad :-)

Jeg har smagt forskellige varianter, men jeg kan især godt lide den, der hedder Phở bò kho.

Hvis du har lyst til at prøve denne dejlige suppe her i den kolde tid, får du her opskriften:
 

 

   

Ingredienser

Phở bò kho:
(4 personer)
2 gulerødder
2 kartofler
1 sweet potato
1 ½ spsk. olie
1 lille stykke ingefær (ca. 3-4 cm)
1 stk. citrongræs
1 stk. Phở bò kho terning
5 skåle med vand
500 g kalvekød
150 g risnudler
200 g sojabønner
1 stk. rødløg
1 pk. ngò gai (vietnamesisk persille også kaldet culantro)
2 stk. bladselleri
2 stk. forårsløg
1 fed hvidløg
3 spsk. vineddike
1½ spsk. sukker
peber

Fremgangsmåde

Gulerødder, kartofler og sweet potato skrælles og skæres i firkantede stykker på ca. 2x2 cm.

Kødet skæres i stykker på 3x3 cm.
Olien kommes i gryden og varmes op.
Gulerødder og kødet steges ved høj varme og tages op.
Vandet kommes i gryden sammen med Phở bò kho terningen.
Skræl ingefæren og skær den i 2 stykker.
Citrongræs vaskes og skæres i 2 stykker.
Kartofler, sweet potato, gulerødder, ingefær, citrongræs og kødet kommes i og koges under låg ved lav varme i ca. 1½-2 timer (kartoflerne skal være kogt ud).

Nudlerne koges i ca. 5-7 minutter og skylles i koldt vand.

Sojabønner skylles i kogende vand.
Ngò gai vaskes.
Bladselleri og forårsløg skæres i skiver a ca. ½ cm.
Rødløg og hvidløg skæres i tynde skiver.
Vineddike, sukker og peber blandes og løgene marineres heri i ca. 10 min.
Servering:

En portion risnudler fyldes i skålen (svarende til ca. 1/3 af skålen).
Dernæst kommes en portion sojabønner i (svarende til 1/3 af skålen).
Fyld suppe i skålen.

De resterende grøntsager anrettes på et fad/tallerken til at supplere op med: