Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Kelpnudler med bok choy
 og kylling marineret i sød soya

Beskrivelse:

Kelpnudler er nudler lavet af tangplanten Kelp. Dette gør dem fri for gluten, fri for mælk, fri for æg, stort set fri for kulhydrat og fedt, særdeles kaloriefattige og samtidig rige på mineraler.
De har en neutral smag og kan spises uden tilberedning, raw-style. Jeg valgte at anvende dem i denne varme ret med kylling, som jeg marinerede i en sødlig soya med palmesukker.
Retten blev særdeles vellykket og smagte skønt med salte cashewnødder på toppen
 

 

   

Ingredienser

450 g kylling
1-2 rødløg
Kelpnudler med sød soya marineret kylling
- og dampet bok choy
4-6 buketter bok choy
1 ps kelpnudler

Marinade
1 dl glutenfri tamari
3 spsk risvinseddike
5-6 spsk palmesukker
2 spsk avokado eller kokosolie
Peber

Topping
Cashewnødder
Evt. ristede sesamfrø
Evt. sorte sesamfrø
Evt. peanuts
Evt. snittet forårsløg
Evt. gul peberfrugt

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål
Skær kylling i strimler, læg i marinaden og stil køligt i 2-3 timer, eller natten over
Tag kyllingen op af marinaden og svits et par minutter ved høj varme
Tilsæt rødløg i halve ringe og vend godt rundt
Tilsæt marinaden fra skålen og lad retten småsimre et par minutter uden låg, så saucen bliver en smule tykkere
Skyl kelpnudlerne, hæld i retten og vend godt rundt
Skyl bok choy bladene, læg i en si og hæld kogende vand over
Anret med bok choy, kyllingeretten med nudler og server med cashewnødder på toppen

Bok choy smager best med et godt bid, og derfor overhælder jeg dem alene med kogende vand, da der i princippet ikke skal mere til.
Men de kan både ristes med i retten eller koges/dampes i lidt vand i en gryde.
Det er lige at finde den tilberedning man selv foretrækker af denne grøntsag, da bladene let kan få for meget, men stokken for lidt, hvis man ikke er til for meget bid og knas i disse.

Du kan lave dine cashewnødder, som jeg har lavet disse ristede mandler med himalyasalt - så har du helt selv styr på det salt, der anvendes og den varme nødderne får, så fedtstofferne ikke ødelægges. Altså hvis du har overskuddet. Denne gang skød jeg selv genvej og købte mig til dem …

Kelpnudlerne er ret krøllede i konsistensen og de ser vildt klamme ud i posen. Men jeg lover at det er forsøget værd – især hvis du som mig ikke har fået nudler i flere år. Bare husk at skyl dem godt og klip dem eventuelt lidt over inden du tilsætter dem i retten, da de er ret lange. De kan sagtens genvarmes dagen efter og de opløses ikke i denne ret (står på pakkerne de opløses langsomt i olie). Og hvis man ikke anvender hele posen på en gang, kan de skyllede nudler holde sig i køleskabet.