Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse:
|
|
½ bundt koriander
½ potte basilikum
1/4 icebergsalat
1 gulerod
1/6 glaskål
3 dl. vand
saften fra 1 lime
2 spsk. sukker
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. eddike
75 g. bacon i skiver
200 g. hakket svinekød 3-5 %
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ spsk. fiskesauce
½ spsk. rørsukker
½ stængel citrongræs (jeg brugte dem på glas fra supermarkedet)
salt og peber
125 g. risnudler
Snit salaten fint og bland den med bladene fra koriander og basilikum i en
skål.
Rør vand, sukker, limesaft, fiskesauce og eddike sammen til dippingsauce.
Skær gulerødder i tynde skiver og snit glaskål i tynde stykker.
Hæld det i dippingsaucen og fordel denne i to portionsskåle.
Skær hver skive bacon i fire stykker og steg bacon let sprød.
Læg på fedtsugende papir og derefter på et fad.
Hak hvidløg, løg og citrongræs fint og rør det med svinekød, rørsukker,
fiskesauce, salt og peber.
Form små flade frikadeller og steg i baconfedtet.
Læg på fadet med bacon.
Kog nudlerne i saltet vand få minutter til de er møre.
Hæld i en skål.
Server frikadeller, bacon, nudler og salat i skåle og giv hver person en skål
med dipsauce.
Hver person fylder så løbende sin skål op med salat, kød og nudler.