Tilbage til Kogebog - Asiatiske Opskrifter - Tilbage til Vietnam Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse:
|
|
Rispapir
Risnudler
Hvidkål
Gulerødder
Hvidløg
Ingefær
Soya
Hoisin sauce
Chiliflager
Hak hvidløg og ingefær i fine tern og svits dem i lidt olie.
Hertil blander god en god skefuld hoisinsauce, et ordentligt skvæt soya og
chili.
Hak hvidkål og gulerødder i små stykker og svits dem med i blandingen.
Kog vand op og læg risnudlerne i blød (følg anvisningen på pakken).
Når grøntsagerne er ved at være nogenlunde bløde, og nudlerne er kogt, blandes
det hele sammen.
Tilsæt evt. lidt mere soya for smag.
For at gøre rispapiret blødt skal det hurtigt dyppes i varmt vand.
Vandet skal endelig ikke være for varmt, da papiret så bliver alt for blødt og
umuligt at arbejde med.
Papiret lægges på et skærebræt, noget fyld lægges på og så rulles forårsrullen
ellers så stramt til, som man kan.
Jeg er ikke så god til det endnu, men det er jo som med det meste i livet -
øvelse gør mester!
Når alle forårsrullerne er lavet, lægges de ud på en bageplade med bagepapir.
De må endelig ikke røre hinanden, da de så kan klistre fast til hinanden, og det
skaber uønskede huller!
De skal i ovnen ved 200 grader, til de bliver hårde og gyldenbrune.
Det tager cirka 10 minutter.
Server dem med sød chilisauce og soya.