Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Tom Yum Kung

Beskrivelse

 

 

 

   

Ingredienser

1 bouillonterning eller fond til 1L vand.
1-2 små røde chilier (phrik khi nu/bird’s eye chili)
4-5 shitakesvampe, black fungus eller Chinese mushrooms (ved ikke hvad de hedder på dansk)
1 galangarod
1 stilk citrongræs
5 Kaffir limeblade (hvis der anvendes friske blade, skal midterstilken fjernes)
2 tomater
1 skalotteløg
10-12 store tigerrejer
1 tsk chilipasta
2 tsk fish sauce
1 lille dusk koriander
Saft fra 2 limefrugter (3 hvis de ikke er så saftige).

Fremgangsmåde

Det tager ikke mere end nogle minutter at lave selve suppen, så jeg starter altid med at forberede alle ingredienserne, så de er klar til at blive hældt i.

 Skær tomaterne i både og hak korianderen groft. Skær galangaroden i tynde skiver. Der skal bruges 4-5 skiver til suppen. Det yderste lag af citrongræsstilken fjernes, roden skæres af, og den nederste del skæres i 2cm lange stykker.

Knus chilien under en tung kniv (vendt på siden) eller hak den fint. Gør det samme med skalotteløget.

Rens rejerne men lad halerne blive på. Nu er alle ingredienserne klar til brug.

Hæld 1L vand op i en gryde og tilsæt bouillon eller fond og bring det i kog. Når vandet koger tilsættes galangarod, citrongræs, skalotteløg, limeblade og tomat.

Efter 5 minutters tid, når ingredienserne har fået lov at afgive smag tilsættes rejerne og svampene. Når rejerne er blevet lyserøde (tager ikke mere end et par minutter), er suppen klar.

Sluk for varmen og tilsæt chili, chilipasta, fish sauce og limesaft. Pas på med chilien, og tilsæt kun lidt af gangen og smag til undervejs, så suppen ikke bliver alt for stærk. Smag eventuelt suppen til med yderligere chili, fish sauce, og lime.

Drys med koriander og server enten suppen som den er, eller sammen med en skål ris for et mere mættende måltid.