Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse
|
|
1 bouillonterning eller fond til 1L vand.
1 galangarod
1 stilk citrongræs
Det tager ikke mere end nogle minutter at lave selve suppen, så jeg
starter altid med at forberede alle ingredienserne, så de er klar til at blive
hældt i.
Knus chilien under en tung kniv (vendt på siden) eller hak den fint. Gør
det samme med skalotteløget.
Rens rejerne men lad halerne blive på. Nu er alle ingredienserne klar til
brug.
Hæld 1L vand op i en gryde og tilsæt bouillon eller fond og bring det i
kog. Når vandet koger tilsættes galangarod, citrongræs, skalotteløg, limeblade
og tomat.
Efter 5 minutters tid, når ingredienserne har fået lov at afgive smag
tilsættes rejerne og svampene. Når rejerne er blevet lyserøde (tager ikke mere
end et par minutter), er suppen klar.
Sluk for varmen og tilsæt chili, chilipasta, fish sauce og limesaft. Pas
på med chilien, og tilsæt kun lidt af gangen og smag til undervejs, så suppen
ikke bliver alt for stærk. Smag eventuelt suppen til med yderligere chili, fish
sauce, og lime.
Drys med koriander og server enten suppen som den er, eller sammen med en
skål ris for et mere mættende måltid.