Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse:
Denne thai-inspirerede suppe. Den kan få farven frem i kinderne, varmen ud i fødderne og jage de fleste forkølelser på porten. Man kan variere grøntsagerne efter smag og behag, men jeg synes porrer, blomkål, gulerødder og svampe fungerer rigtig godt sammen med de stærke krydderier og så holder man sig indenfor årstiden spisekammer. . |
|
Kog ris efter anvisning på emballage
Rens alle grøntsager.
Snit løg i tern. Porrer i ringe og hvidløg fint.
Fjern kerner fra chilien og skær den i fine skiver.
Skær gulerødder i tynde skiver.
Skær østershatte i mindre stykker.
Skær blomkålsstokken i små tern og selve blomkålshovedet i tynde
skiver på tværs (giver nogle store flotte, men tynde skiver
blomkål)
Varm olien op i en gryde. Svits løg, porrer og hvidløg klare.
Tilsæt østershatte og chili. Efter et par minutter tilsættes
gulerødder og blomkål. Vend rundt sammen med krydderierne. Hæld
den færdiglavede boullion over.
Lad suppen koge i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre. Hæld
kokosmælken i. Varm op til kogepunktet, smag til og tag suppen
af varmen.
Servér med masser af frisk koriander og kogte ris.