Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Spicy Thai Suppe

Beskrivelse:

 

Sne eller ej så er vinteren stadig forbundet med suppetid for mig. Vi burde få suppe mindst én gang om ugen i vinterhalvåret.
Denne thai-inspirerede suppe. Den kan få farven frem i kinderne, varmen ud i fødderne og jage de fleste forkølelser på porten.
Man kan variere grøntsagerne efter smag og behag, men jeg synes porrer, blomkål, gulerødder og svampe fungerer rigtig godt sammen med de stærke krydderier og så holder man sig indenfor årstiden spisekammer.


.

 

   

Ingredienser

2 løg
2 porrer
4 fed hvidløg
1/2 rød chili
250 gr østershatte
5-6 små gulerødder
1/2 blomkål
2-3 spsk rød thai karry mix (fra Santa Maria)
1 spsk spidskommen
1 1/2 liter grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk (ca. 400 ml)
Frisk koriander
Olivenolie eller kokosolie
Salt, peber
Evt. lille ekstra chili til topping / pynt

Tilbehør løse brune ris eller basmatiris

 

Fremgangsmåde

Kog ris efter anvisning på emballage
Rens alle grøntsager.
Snit løg i tern. Porrer i ringe og hvidløg fint.
Fjern kerner fra chilien og skær den i fine skiver.
Skær gulerødder i tynde skiver.
Skær østershatte i mindre stykker.
Skær blomkålsstokken i små tern og selve blomkålshovedet i tynde skiver på tværs (giver nogle store flotte, men tynde skiver blomkål)
Varm olien op i en gryde. Svits løg, porrer og hvidløg klare.
Tilsæt østershatte og chili. Efter et par minutter tilsættes gulerødder og blomkål. Vend rundt sammen med krydderierne. Hæld den færdiglavede boullion over.
Lad suppen koge i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre. Hæld kokosmælken i. Varm op til kogepunktet, smag til og tag suppen af varmen.

Servér med masser af frisk koriander og kogte ris.