Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Som Tam Som Tum
Grøn Papayasalat

Beskrivelse

Som Tum eller Som Tam i Thailand, Goi Du Du i Vietnam, Tam Som i Laos, Bok Lahong i Cambodia – ja kært barn har mange navne, og grøn papayasalat, som navnene dækker over, er virkelig et kært barn i min verden. De forskellige lande har små forskellige i deres versioner, men grundlæggende består de af umoden, grøn papaya i strimler med en krydret fiskesauce/lime dressing

 

 

   

Ingredienser

1 fed hvidløg
1 rød thai chili
1 tsk. udblødte, tørrede rejer
2 spsk. frisk limesaft
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. palmesukker
1 grøn papaya i julienne
8 cherry tomater i kvarte
4 lange bønner eller en håndfuld franske grønne bønner i ca. 3cm stykker
4 spsk. peanuts


Fremgangsmåde

Knus hvidløg, rejer og chili i en morter, tilsæt fiskesauce, limesaft og sukker og rør til sukkeret er opløst.

Kom grøntsagerne i morteren og brug støderen til at blødgøre dem og fordele dressingen.

Smag til, anret på en tallerken og drys peanuts over.