Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Com Chien Duong Chau
Stegte ris

Ingredienser:

150 gr. ris (1 3/4)
2½ dl vand
50 gr svinekød/hønsekød
50 gr rejer
1½ spsk olie
1 æg
salt og hvid peber
Eventuelt lidt frisk koriander eller løg

 

Fremgangsmåde:

Kog risene og lad dem kæle af på et fad.
Skær kødet I små terninger. og pil rejerne.
Varm olien I en stegepande. steg så kødet I 3-4 min under omrøreng.
Tilsæt rejerne og lad dem stege I 2 min. Hæld lidt mere olie på om nødvendigt.
Tag så det færdig stegte kød og rejer op.
 
Pisk ægget sammen med en gaffel.
Hæld det på panden og steg det som en tynd omelet
Del omeletten I tynde strimler.
Varm panden igen og steg de afkølede ris I 3 min, mens der røres I dem hele tiden.
Tilsæt kød og rejer og rør I nogle minutter.
Smag til med salt og peber.
Bland æggestrimlerne I, og læg retten på et fad. Drys evt. med fint hakket løg eller friske, hakkede korianderblade.
Retten kan tilsættes andre grønsager såsom:ærter, gullerødder , peberfrugt osv
 

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.