Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thai kødboller med suppe og urter

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

1 spsk jasmin ris
400g hakket svinekød
2 fed hvidløg, knuste
60g vand kastanjer, finthakket
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk fiskesauce
2 spsk korianderblade
1 lille rød chili, skåret

Til suppen
1,2 liter lys hønsefond
2 tsk sukker
200g tørrede ris vermicelli, kogt
2 spsk Thai fiskesauce
2 spsk limesaft
2 spsk revet korianderblade
2 spsk revet frisk mynte eller thailandsk basilikum

Fremgangsmåde: 

Rist risene i en tør stegepande, indtil det begynder at mørkne, derefter male eller stød det i en morter til et groft pulver.

I en foodprocessor, kombinere ris med svinekød, hvidløg, vand kastanjer, salt, sukker, fiskesauce og koriander og halvdelen af ​​chiliskiver og blend det til en pasta.
Rul blandingen i 20 valnød-store bolde.

Til suppen
Varm hønsefond, sukker og de resterende chili i en gryde.
Tilsæt svinekød bolde og lad det simre i 6 minutter, skum omhyggeligt.
Tilsæt krymmel, fiskesauce og limesaft og varme igennem.

Servering
pynt med koriander og mynte og server.