Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Satay med Jordnøddesovs og Jasminris

Beskrivelse

 

   

Ingredienser

Grillspyd:

2 skinkeschnitzler
saften af 1/2 citron
1 fed hvidløg
1/2 stilk citron græs
1 spsk olie
salt og peber
6-8 små træspyd
3 dl jasmin ris kogt i 6dl let saltet vand i 10 min

Jordnøddesovs:

1/2 løg
1/2 stilk citrongræs
1-2 friske røde chili
1/2 fed hvidløg
1/2 spsk olie
1/2 dl Peanutbutter
1 1/2 spsk sukker
150 g kokosmel
3 dl kogende vand


Fremgangsmåde

Spyd:
læg spyddene i vand i et par timer
skær kødet i stykker på 2x2 cm og fordel dem på spyddene
derpå lægges de i en bradepande eller ovnfast fad
Hak hvidløg og citrongræs fint og rør det med citronsaft, olie salt og peber.
Hæld det over svinekødet og stil det koldt mens du koger ris, når du er færdig med at vaske op og rydde opgriller du spyddene i 12-15 i alt.
De vendes 2-3 gange i den tid
Jordnøddesovs:
Kokosmel overhældes med kogende vand og trækker i 5 min.
løg hvidløg og citrongræs pilles og hakkes meget fint, chilierne deles på midten og kerner fjernes.
løg hvidløg, chili og citrongræs steges i olien på en pande i 2 min med god varme. Peanutbutter tilsættes og steges videre i 1 minut.
Kokos mel med hvæde hældes igennem en sigte
Det er VÆDEN du skal bruge!
Denne "kokosmælk" kommes i jordnøddesovsen, sammen med sukker.
Sovsen koges op, og simrer så mens spyddene bliver færdige, som regel ca 2 min til den er kogt ind