Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Pad Korat
Korat Style Lynstegter nudler

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

200 g røde Korat risnudler eller andre ris nudler
200 g svinekød eller kyllingekød, skåret
8 fed hvidløg
5 hver røde tørre thailandske chili
1/2 kop tamarind juice
2 spsk palme sukker

2 spsk østerssauce
1-2 spsk fiskesauce
1/2 -1 kop vand
300 g bønnespirer
4 stilke grønne løg, skåret i 4 cm længder
olie

Fremgangsmåde: 

Knus hvidløg og røde chilier Til dannes et groft pasta.

Steg chili og hvidløg i en wok indtil lidt gyldent.
Tilsæt kødet og steg det gennemstegt
Tilsæt palmesukker, tamarind, fiskesauce, østerssauce og kog til sukkeret er smeltet og blandingen er boblende.

Tilsæt nudler og nok vand til damp nudler.
Nudlerne bør slappe og blandes i saucen.
Hvis det ser ud til wok bliver for tør, tilsættes lidt mere vand.

Giv smag sauce til - det bør være sure (tamarind), sød (palmesukker), salt (fisk sauce) og krydret (rød chili).
Tilføje en smule mere af den tilsvarende bestanddel at balancere nudler.

Tilsæt halvdelen bønne spirer og grønne løg til nudler og lad varmen blødgøre grøntsagerne.

Serveres med de ekstra bønnespirer og grønne løg som pynt.

Du kan også bruge mere tørret chili, chili eddike, fisk sauce.