Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Nam Jim Satay

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

bambus spyd
1/2 kop kokosmælk
2 spsk karry
£ 1 svinekød
1 tsk salt
1 tsk sukker

Fremgangsmåde

Læg bambus spyd i vand mindst en halv time, således at enderne ikke brænder på grillen.
Skær svinekød i tynde strimler (ca. 1/4 af en tomme tyk), der vil passe på spyddene.
Marinere svinekød og karry, sukker, kokosmælk og salt for den samme mængde tid, at du nyder spyddene (jeg gør begge dele på samme tid).
For en kortere marinere tid, massage jeg alle de krydderier i skiver svinekød til et par minutter.

Tråd af svinekød på bambus spyddene.
Når du får spyddene på en restaurant, er kødet normalt strakt fladt ud.
Selvom dette ser pæn og giver økonomisk mening for restauranter, finder jeg, at udstopning spyddene giver mig en fugtigere, lækrere
resultat, som er bydende end når den er strakt stramt.

I Thailand er satay grillet på en rektangulær, smal kulgrill, der passer bare én række af satay.
Trækuldne i grillen skal have brændt i et stykke tid.(måske efter det store virvar med pølser til unge sjæle)
Den skal være varm, men ikke flambere.Der bør være hvid aske dækker trækul, så satay kan tilberedes jævnt uden at brænde.


Nam Jim Satay (sauce)

Ingredienser

3/4 kop kokosmælk
1 spsk rød karrypasta
2 spsk fiskesauce
2-3 spsk jordnøddesmør
3 spsk sukker
1 spsk tamarind

Fremgangsmåde

Nemest er Brug jordnøddesmør

Tilsæt kokosmælk til en kold sauce gryde og begynder at varme det op ved middel varme.

Da det er opvarmning, røre i karrypasta og bryde pasta i små stykker.

Bland godt. Når du ser røde olie ulmende til toppen, tilsæt jordnøddesmør og resten af ingredienserne.
Rør og smag.
Du bør være i stand til at smage fiskesauce, sukker og tamarind smag.

Hvis det bliver for tyk, tilsættes et par teskefulde vand for at tynde pastaen.

Serveres med satay og agurkesalat.
Læg saucen på en flad tallerken til at dyppe spydne i