Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Muh phat pleo wahn
Sur sødt svinekød

Beskrivelse

Denne ret er ligesom mange andre tilført Thailand fra det kinesiske køkken.

Der bruges ikke et gram chili, hvorfor retten er godt egnet til folk med sarte ganer men hang til det eksotiske.
Du kan næppe komme på en kinesisk restaurant hvor denne ret ikke figurerer på menukortet som en af de første.
Det spændende ved retten er det fine samspil mellem surt og sødt.

Du er nødt til at smage dig frem til forholdet mellem eddike og sukker til sidst for at få det bedste resultat.

 

   

Ingredienser

500 g skinkekød
1 agurk
1 bk (eller dåse) baby majs
4 tomater
2 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 frisk ananas
2-3 vårløg
2 røde peberfrugter
2 spsk vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
2 spsk fiskesovs
1 spsk soya
2 spsk eddike
1 spsk sukker
evt. lidt vand

Fremgangsmåde

  • Skær skinkekødet ud i ternnger på ca. 2 x 2 x 2 cm
    Skær agurken ud i 5 cm lange dele og flæk dem så de bliver ca. 2 cm tykke
    Flæk babymajsen og skær dem i stykker på ca. 3 cm
    Skær tomater og rødløg ud i både
    Pil og hak hvidløgene fint
    Skær den halve ananas ud i stykker på størrelse med agurkestykkerne
    Skær vårløgene ud i ca. 3 cm lange stykker
    Skær peberfrugterne ud i stykker på ca. 3 x 1 x 1 cm
    Tilberedning

    Varm olien op i en gryde til den er varm
    Tilsæt hvidløg og lad dem brune (ca 1/2 min)
    Tilsæt kødstykker og fiskesovs og hold det i god bevægelse
    Tilsæt soya, alle grøntager samt ananas og lad det hele simre i ca. 3 minutter
    Tilsæt eddike og sukker
    Tilsæt evt. lidt vand
    Smag retten til og tilføj evt. eddike eller sukker
    Tips

    Hvis du ikke kan få frisk ananas kan du godt bruge dåse ananas, men dræn det for saft før du hælder det i retten
  •