Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Laotiske grillpølser med lynstegt grønt




 En lækker ret fra Laos

Ingredienser  

10 fed hvidløg
10 små skalotteløg
10 sorte peberkorn
500 g svinekød til pølse (mindst 20% fedt)
1 tsk. salt
Ca 75 cm svinetarm
Olie til stegning
500 g småbladet spinat
1 fed hvidløg
1 rød chili

Jeow (krydderblanding)
5 røde chilier
1 fed hvidløg
5 forårsløg
½ tsk. salt
1 lille bdt. koriander

Fremgangsmåde  

Kør hvidløg, skalotteløg og peberkorn (knust) med kødet i en kødhakker og stop det i tarm til små tykke pølser på ca 6 cm’s længde.

Steg pølserne på grillpande ved moderat varme, til de er helt gennemstegte.
Spinat lynsteges med lidt hvidløg og hakket chili.
Jeow kan laves i god tid og bruges som en slags tilbehør til mange kød- og risretter.
Hold chili, løg og hvidløg ind i gasflamme eller tilsvarende, så skallen bruner og kan pilles af.

Af forårsløget anvendes kun selve det lille løg, ikke den grønne top.
Blend eller knus i morter til en pasta, der krydres med hakket koriander.

Tip:

du kan jo tilsætte hvad du vil af ingredienser, f.eks. kylling, bacon, persille, svampe, skalotteløg osv.