Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Laab, også kendt som Larb og Laap , er en
nordøstlige mad. |
|
|
|
1/4 spsk tørret chili peber
5 kviste skåret koriander
3 spsk fiskesauce
599 gr hakket svinekød (kan også bruge oksekød)
1-2 limefrugter
1/4 tynde skiver skalotteløg
1 spsk ristede ris
3 kviste Spearmint Valgfri
1 snittede grønne løg Valgfri
Pres saften fra 1/3 af lime ud over køddet.
Bland godt og lad det marinere i et par minutter, indtil du er klar til at koge
det.
Varm en gryde på høj varme. Tilsæt to spiseskefulde vand og derefter straks
tilføje din marineret svinekød og rør.
Svinekød vil holde sig til panden i første omgang, men så saften kommer ud og
kødet løsner sig fra bunden.
Hold omrøring indtil svinekød er godt gjort.
Traditionelt er det svinekød utilstrækkeligt, Husk at koge/stege det godt af
helbredsmæssige årsager.
Læg svinekød i en stor skål
Tilsæt fiskesauce, grønne løg, skalotteløg, koriander, resten af limesaft, frisk
chili, og næsten alle risene i skålen.
Bland godt og smag til.
Det bør være en lille smule varm.
Du bør være i stand til at smage ”pift” fra limesaft og fiskesauce.
Hvis du har brug for at tilføje mere fisk sauce eller limesaft, skal du ikke
være bange.
Kom smagen rette balance ved en smagsprøve.
server i en skål, pynt med Spearmint
Serveres med grøntsager som kål, grønne bønner, salat og thailandsk basilikum.