Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Laab – Dansk udgave

Laab, også kendt som Larb og Laap , er en nordøstlige mad.
Det er normalt spises som en del af et sæt (laab, papaya salat og klistret ris.)
Sættet er ledsaget af bønner, kål, vand spinat og thailandsk basilikum.
Det kan serveres som en appetitvækker.
Det kan også serveres som hovedret sammen med andre ikke-nordøstlige mad.:

 

 

Ingredienser

1/4 spsk tørret chili peber
5 kviste skåret koriander
3 spsk fiskesauce
599 gr hakket svinekød (kan også bruge oksekød)
1-2 limefrugter
1/4 tynde skiver skalotteløg
1 spsk ristede ris
3 kviste Spearmint Valgfri
1 snittede grønne løg Valgfri

Fremgangsmåde

 

Pres saften fra 1/3 af lime ud over køddet.
Bland godt og lad det marinere i et par minutter, indtil du er klar til at koge det.

Varm en gryde på høj varme. Tilsæt to spiseskefulde vand og derefter straks tilføje din marineret svinekød og rør.
Svinekød vil holde sig til panden i første omgang, men så saften kommer ud og kødet løsner sig fra bunden.

Hold omrøring indtil svinekød er godt gjort.
Traditionelt er det svinekød utilstrækkeligt, Husk at koge/stege det godt af helbredsmæssige årsager.

Læg svinekød i en stor skål
Tilsæt fiskesauce, grønne løg, skalotteløg, koriander, resten af limesaft, frisk chili, og næsten alle risene i skålen.
Bland godt og smag til.

Det bør være en lille smule varm.
Du bør være i stand til at smage ”pift” fra limesaft og fiskesauce.
Hvis du har brug for at tilføje mere fisk sauce eller limesaft, skal du ikke være bange.
Kom smagen rette balance ved en smagsprøve.

server i en skål, pynt med Spearmint
Serveres med grøntsager som kål, grønne bønner, salat og thailandsk basilikum.