Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse Rissuppe spises i Thailand hovedsageligt om morgenen eller sent om aftenen. Det er den ret man typisk spiser når man føler sig lidt sløj, og den er uovertruffen til at hjælpe en over eventuelle tømmermænd fra en glad aften i byen. Den kan desuden anbefales, når man lider af lettere mavetilfælde. Med det rigtige fyld og tilbehør er det dog en glimrende ret, hvis man slet og ret bare er lidt lækkersulten. Den hører til det kontingent af retter, som har fundet vej til thai’ers hjerter (og maver!) fra det kinesiske køkken. Derfor er rissuppe heller ikke stærk, idet der som udgangspunkt ikke bruges chili. For chili-elskere er det dog ikke ualmindeligt at “peppe” suppen lidt op med et godt drys tørret chilipulver (prik phon). Retten her beskriver rissuppe med svinekød, men dette kan varieres med næsten hvad som helst (kylling, rejer, fisk o.s.v.) ligesom tilbehøret også kan varieres til det man synes om. |
|