Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Khao Tom muh
Rissuppe med svinekød

Spis hvad de lokale spiser og prøv denne rissuppe.
De lokaler spiser den både om morgenen og om aftenen.
Det er en god ret som plejer maven.
Retten er endnu en opskrift der er kommet til Thailand fra Kina.
I Thailand er retten dog tilpasset og blandt andet gjort mere spicy ved at tilsætte tørret chili.

 

 

Ingredienser

200 g hakket svinekød
3 dl. ris
ca. 1 l vand
1 spsk. fiskesovs
2 foråsløg
4 fed hvidløg
4 spsk. neutral olie
2-3 spsk hakkede korianderblade
Chilipulver
Peber
Evt. lidt svampe

Fremgangsmåde

Kødet formes til små kødboller (jeg laver dem ca. 3 cm i diameter).
Hvidløgene hakkes fint i en minehakker

Olie kommes på en varm pande.
Når olien er meget varm, tilsættes hvidløg (pas på de ikke brænder på)
Tag hvidløgene af panden når de er gyldenbrune.

Forårsløg snittes fint
Korianderblade hakkes groft

Risene koges i ca. 15. minutter

Kød tilsættes og koger med i ca. 10 minutter.

Når konsistensen skifter og bliver mere fast, tages den af varmen.
Fiskesovs tilsættes (og lidt peber)

Suppen hældes i skåle og korinder, forårsløg, stegte hvidløg og lidt chili pulver hældes over.

Tips:
Stil evt. en skål med chili på bordet så folk selv kan dossere.
Retten er typisk ikke stærk, men nogle steder kan den godt have lidt bid.
Du kan i øvrigt erstatte kødet med stort set alle andre slags kød.
Du kan endda bare putte hakket kød direkte i hvis du har travlt.